Finanszírozás

Ezen az oldalon bemutatjuk a cégek és magánszemélyek részére elérhető finanszírozási konstrukcióinkat.

Tartós bérlet

A ‘tartós bérlet’ vagy ‘operatív lízing’ nem minősül pénzügyi szolgáltatásnak, annak ellenére, hogy a finanszírozás egyik formájának tekintjük. Egy tartós bérleti konstrukcióban a bérleti díjat jogilag teljes egészében egy szolgáltatás ellenértékeként fizeti ki, így az könyvelésében költségként jelenik meg. A bérleti díj mértéke azonos időtartamú lízinghez hasonlítva kedvezőbb, mert a futamidő végén egy majdani piaci értéket tükröző maradványérték kerül beállításra. A konstrukció további előnye, hogy a cégautó vételárának ÁFA-ját visszaigényelheti, így a bérleti díj a gépjármű nettó értékből kerül kiszámításra. Ezen felül, 2012. január 1-e óta a bérleti díj ÁFA-ja is elköltségelhető.

Nyíltvégű lízing

A finanszírozás e formája lehetővé teszi vállalkozóknak és magánszemélyeknek, hogy személyautót lízingeljenek. A ’nyílt végű’ kifejezés ebben az esetben arra utal, hogy a lízingelt autó sorsa a lízingperiódus lejárta után nem meghatározott, a szerződés nem tartalmaz erre vonatkozó megkötéseket. Ezáltal a lízinget igénybe vevő személy szabadon rendelkezhet arról, hogy kinek a tulajdonába kerül az autó. Ebben a konstrukcióban a vállalkozás visszaigényelheti a személyautó vételárának ÁFA-ját, illetve a lízingdíj ÁFA-ját is, azonban szigorún olyan arányban, amilyen arányban a járművet üzleti célokra használja.

Zártvégű lízing

A zártvégű lízing konstrukció egy olyan ügylettípus, ahol Ön lízingbevevőként meghatározott időtartamra bérbe veszi a géprjárművet a lízingbeadótól, aki megvásárolja azt. A ‘zártvégű’ kifejezés arra utal, hogy a futamidő végén a gépjármű a szerződésben meghatározottan az Ön tulajdonába kerül. Emiatt egy zártvégű lízing szerződés végén minden esetben tulajdonjog átírás történik. Ez a konstrukció már 20-30% önerőtől igényelhető és a futamidő akár 84 hónap is lehet. A törlesztés igénybevehető havi fix vagy limitált törlesztés formájában is.

kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi email címen, vagy kérjen egyedi ajánlatot!

berta.marta@premiumautok.hu

+36 20 530 8084